Syftet med mitt arbete är att föra fram nya idéer, verktyg och resurser som du kan använda på din egen resa till självupptäckt och självkärlek.
Jag tror att du är värdig att
ha allt du drömmer om.
— martina davitkova

Hej, jag är martina, 

och jag är så glad över att våra vägar korsats.

Jag är utbildad dietist, yogalärare och holistisk livscoach. Jag skulle egentligen vilja kalla mig för 'multipassionerad entreprenör' - för jag har ständigt tusen idéer, intressen och projekt på gång samtidigt. Förutom en examen i klinisk nutrition har jag dessutom utbildningar inom kommunikation, PR och grafisk design. Ja, multipassionerad är ju bara förnamnet. 

Min approach är holistisk, vilket betyder att jag värdesätter kopplingen som hälsan har till både mentala, fysiska och själsliga aspekter. Arbetar du med mig får du individanpassade kostplaner och livsstilsupplägg anpassade till just din kropp- och sinneskonstitution. Jag använder mig inte bara av kosten som verktyg, utan stor vikt läggs på den inre hälsan med hjälp av affirmationer, meditationer och andra övningar anpassade till just dig!

 

Lets get personal  

mitt intresse för holistisk hälsa började ...

väldigt tidigt. Jag växte upp med alla sorters olika holistiska hälsometoder. Föräldrar som intresserade sig för både healing, meditation, energimedicin, ayurveda och mat som medicin. Yogan kom in i mitt liv under tonåren och jag bestämde mig sedan för att åka till Bali för att utbilda mig till yogalärare. Där lärde jag mig också mer om Ayurveda, som är en flera tusen år gammal livskunskap med hänsyn till mat, relationer, livsåskådning, kroppskonstitution och själslig hälsa.

Jag har alltid sett maten som medicin, och för att förklara Ayurvedans tusenåriga kunskap, bestämde jag mig för att utbilda mig till dietist för att lättare förstå och förmedla kunskapen här. Jag har nu förstått att många metoder inom Ayurvedan går att förklara, även här i väst, då sådan kunskap oftast bortförklaras som "inte vetenskapligt belagd". Jag använder mig alltså av den moderna vetenskapen och den tusenåriga beprövade vetenskapen för att hitta en helhet. Är det inte det vi alla strävar efter?